Lot uit de loterij?

Algemeen - 15 november 2012, 22:00

Lot uit de loterij, de oplossing voor doorstroming huizenmarkt?

Een inwoner uit Winterswijk wil door middel van een loterij zijn woning kwijt. Een lot kost EUR 50,=. Normaal is een vergunning nodig van de Kansspelautoriteit. De Winterswijker geeft aan dat het gaat om zogenoemde aandelenoptiecertificaten.

De Kansspelautoriteit gaat de situatie nader bekijken. “Een kansspel gericht op de Nederlandse markt zonder vergunning mag niet. Ook al gaat het via het buitenland”, aldus een woordvoerder. “Wij beraden ons op hoe we zullen optreden en welke maatregelen we zullen nemen.”

Samen met juristen bedacht de Winterswijker, een voormalig technisch bouwkundig adviseur, de constructie om de woning te verloten. De woning is ondergebracht in een Britse BV. De verloting heeft plaats vanuit Costa Rica. “Je wordt dus eigenaar van die onderneming en het huis.” Er mogen maximaal 60.000 certificaten worden uitgegeven. Die zijn te krijgen via een website. Theoretische opbrengst is dan 3 miljoen, bij huidige vraagprijs van de woning van EUR 925.000.

De Winterswijker wil afwachten hoe de verloting gaat. “Als het een succes wordt, wil hij meer huizen op deze manier verkopen.

Zou deze constructie een “gat” in de markt zijn, of een fiasco?
Copyright © 2019 Triggerme BV